Waarom woonwijk

 

Waarom legaliseren? Wat een gedoe! En….waar is dat nu weer goed voor. We wonen hier toch prima. Ieder keer dat gezeur met die gemeente, daar hebben we nu wel eens genoeg van. Het is steeds wat anders en als puntje bij paaltje komt hoor je er nooit meer iets van. Dat zal deze keer ook wel zo gaan. Laten we gewoon maar niks doen, dan waait het vanzelf wel over en wonen we hier nog lang en gelukkig tot aan het einde der dagen.”

Dat zou u kunnen denken, maar helaas, deze keer komen we er niet zo gemakkelijk vanaf. De gemeente heeft dit keer besloten voor eens en voor al een einde te maken aan de gedoogsituatie. Hun idee is nu: Het is alles of niets. Dus of alle parken aan de Westbroeksebinnenweg worden per park officiële woonwijken van de gemeente Maarssen, of de parken krijgen officieel de status van recreatiepark. Op een recreatiepark mag u maar een deel van het jaar wonen en de gemeente heeft aangegeven daar mettertijd streng op te zullen controleren. Ook kunnen ze eventueel maatregelen treffen zoals bijvoorbeeld afsluiten van voorzieningen in de winter.

Het objectgebonden overgangsrecht, waar velen drie jaar geleden hard voor hebben geknokt veranderd daar niets aan. Want het objectgebonden overgangsrecht is slechts van toepassing zolang het huidige bestemmingsplan duurt. Zo eens in de tien jaar veranderen gemeentes hun bestemmingsplan. Zo zal over ongeveer zeven jaar de bestemming kunnen wijzigen en dan is het objectgebonden overgangsrecht in één klap van de baan.

Maar dan nu het goede nieuws 

De gemeente Maarssen biedt bewoners éénmalig de kans om met een definitieve oplossing te komen. Hoe? Door aan de eisen van een officiële woonwijk te voldoen. Hiervoor zijn waarschijnlijk aanpassingen aan de verschillende parken nodig. Maar als dat eenmaal gedaan is, zijn de onzekerheden voorgoed achter de rug. Dan zijn we eindelijk een legaal park (een titel die ons nooit meer ontnomen kan worden) met alle daarbij behorende voordelen.

  • Nooit meer actie voeren om weer een paar jaar te mogen wonen.
  • Een hogere verkoopprijs, een huis waar permanent gewoond mag worden levert meer op dan een recreatiewoning.
  • Een betere positie op de verkoopmarkt. Een huis waar permanent in gewoond mag worden verkoopt sneller dan een recreatiewoning.
  • Een betere positie op de verhuurmarkt. Een huis waar het hele jaar gewoond mag worden is beter te verhuren.
  • De mogelijkheid om een hypotheek op het huis te nemen, bij eventuele nieuwbouw of verbouw.
  • De leegstand zal zeker afnemen, omdat leegstand door middel van bovengenoemde punten tot een minimum beperkt zal zijn.
  • Het wordt aantrekkelijk om het chalet goed te onderhouden, dus achterstallige onderhoud zal minder voorkomen.

Kortom: redenen genoeg om JA te zeggen tegen legalisering.